14 + 1 probléma ahol a Noni gyümölcs segíthet
100%-os gyümölcslevek
Ingyenes kiszállítás
15 ezer forint felett
Bio noni juice rendelés

14 + 1 probléma ahol a Noni gyümölcs segíthet

A Noni roppant gazdag tápanyagtartalmának köszönhetően teljes körűen támogatja szervezetünket egészségének megőrzésében vagy akár visszaszerzésében. Most lássuk, hogy főként milyen problémák, betegségek esetében remélhetünk javulást, ha a Noni italt fogyasztjuk.

1. Depresszió, szorongás

A noni különösen hatékony kedélyállapot-fokozó, amit leginkább a benne található xeronin okoz, mivel ez a vegyület elősegíti a hangulatjavító szerotonin sejtekhez való kapcsolódását. Az orvosok által felírt antidepresszánsok többsége is a szerotonin szintjét emeli, de mesterséges módon, míg a noni erre teljesen természetesen képes.

A noni emellett aktiválja az agyban lévő tobozmirigy működését, ami termeli a melatonint és a szerotonint, melyek nélkülözhetetlenek a hangulat javításához is. A noni ráadásul fokozza a boldogsághormonként ismert endorfin termelődését.

2. Pánikbetegség, kényszerbetegség

E két betegség fennállásában a szorongás kulcsszerepet játszik, s mivel a noni csökkenti a szorongást, ezáltal támogatja e betegségek enyhülését is. A noni egyrészt a GABA-receptorokhoz történő kötődéssel, másrészt az aminosavakkal, különösen a neurotranszmitter prekurzorokkal lép fel a pánikbetegség ellen, mivel ezek az anyagok nélkülözhetetlenek a megfelelő agyműködéshez.

A noni B-vitaminjaival és a folsavval is támogatja a szorongás, a depresszió és a kényszerbetegség kezelését.

3. Immunerősítés, betegségek megelőzése

A noni tele van immunrendszerünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal, valamint elősegíti a faló - és nyiroksejtek egészséges működését, de a T-ölősejtek termelődését is támogatja. A noniban lévő scopoletin gyulladáscsökkentő, a xeronin pedig elengedhetetlen az antitest fehérjék működéséhez.

A noni adaptogén tulajdonságú gyümölcs, vagyis sejtszinten támogatja a szervezet működését, öngyógyulását.

4. Szív- és érrendszeri problémák

A noni támogatja a keringést, ellazítja a vérereket, erősíti az erek falát, illetve megvédi őket a káros szabadgyököktől. Mindezzel csökkenti a szívre nehezedő nyomást.

5. Alacsony- és Magas vérnyomás

A noni tágítja az (ütő)ereket, többek között azért, mert fokozza a nitrogén-oxid termelődését is. Emiatt nagyszerűen szabályozza a vérnyomást, különösen magas vérnyomás esetén jótékony.

6. Magas koleszterinszint

A noniban található antioxidánsoknak és xeroninnak is betudható, hogy nem csak a vérnyomást, de a koleszterinszintet is szabályozza.

7. Allergia, asztma

A noni gyulladásgátló, valamint fokozza az immunrendszer működését, és szabályozza a szervezet allergiára adott válaszait. Mindezzel csökkenti az allergiás betegségek tüneteit.

8. Ízületi gyulladás

A noni hatékony gyulladáscsökkentő, fokozza a kortizol hormon termelését, ezért ízületi gyulladás, reumás ízületi gyulladás, illetve idült ízületi gyulladás esetén segíthet a tünetek enyhítésében. A Hawaii Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a noni hatóanyagai képesek lehetnek leküzdeni a szervezet gyulladásaiért és a gyulladásos fájdalom kialakulásáért felelős COX-2 enzimet.

9. Fáradtság, levertség

A nonit már a polinézek is használták az általános fáradtság leküzdésére és az energiaszint növelésére. Klinikai kutatások pedig be is bizonyították, hogy a noni növeli a teljesítményt, fokozza a toleranciaszintet és az állóképességet is.

10. Bőrproblémák

A noniban lévő antioxidánsok, az A- és C-vitamin, valamint a szelén alapvetően támogatják bőrünk egészségét és szépségét. A noni gazdag antrakinonban is, mely egy kollagén stimuláló hatású kémiai hatóanyag, így gátolja a bőr felszínén a ráncok kialakulását.

Antibakteriális és gyulladásgátló hatása miatt pedig különösen hatékony akne, égési sérülések, allergiás bőrreakciók és csalánkiütés esetén is.

11. Alvászavarok

A noni leginkább a melatonin termelésének növelésével szabályozza az alvási ciklust, ezért az alvászavarokkal küzdőknek segíthet abban, hogy végre nyugodtan átaludhassák az éjszakát, s így reggel kipihenten ébredhessenek.

12 .Emésztési zavarok

A noni bár savas jellegű, mégis segít fenntartani a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Emellett erős gyomorkeserűként serkenti az emésztést, valamint segíti a tápanyagok hatékonyabb felszívódását, és az emésztőnedvek termelődését.

13. Görcsök

A noni nyugtatja az izmokat is, görcsoldó hatásával pedig képes megszüntetni az izmok görcsös állapotát, valamint fájdalomcsillapítóként is funkcionál.

14. Égési sérülések

A noniban lévő xeronin aktivizálja azt a fehérjeemésztő enzimet, ami gyorsan képes eltávolítani az elhalt sejteket az égett részekről.

+ 1. Káros szenvedélyek

A noni segíthet leszokni bármilyen káros szenvedélyről, mivel hatékonyan csillapítja az elvonási tüneteket, illetve tisztítja, regenerálja a szervezetet.

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Noni juice

NONI árak:
Noni
100%-os » 500ml
= 4 171 ft / üveg
Megnézem a többi termék árát »

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Bármely készítményre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, az étrend-kiegészítők és élelmiszerek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.

BioFitness.hu © Minden jog fenntartva